За четвърта година, Шабла домакин на рали „Дружба“

Шабленката Костадинка Михайлова – първа при дамите накрая
В петък, 17-ти май, рали „Дружба“– Добрич – Браила“, отново проведе два етапа в нашия град. Състезанието беше стартирало предишния ден в Добрич. В рейсинга взеха участие 8 български и 8 румънски екипажа, като в тура, тази година се включиха и по един дамски отбор от всяка от двете държави. След финиширането на автомобилите пред сградата на Общинска администрация, кметът на община Шабла, Мариян Жечев, връчи купа „Шабла“ на комплексните победители в шабленските етапи – Тошко и Десислава Гроздеви от АСК „Мотоспорт Т-Н“ Добрич, със „Ситроен“ Саксо. Шампанското отвориха и вторите и третите в нашите етапи – Богдан/Алина Мунтяну с „Форд“ и Андрей/Лоредана Баника с „Мерцедес“. И двата румънски екипажа се състезават за клуб „Мотор Спорт“ Браила. От Шабла, на следващия ден, автокерванът се премести в румънския град Слобозия. На 19-ти май (неделя), ралито финишира в Браила, като крайното класиране в рали „Дружба“– Добрич – Браила“,, повтори и това, в шабленските етапи.
При дамите, победи екипажът Димка Тодорова/Костадинка Михайлова с „Тойота“ Ярис. От „Изгрев“ поздравяваме нашата съгражданка Костадинка Михайлова – навигатор на победния тандем.

Съобщение по чл. 95, ал. 1 от Закона за опазване на околната среда

На основание чл. 95, ал. 1 от Закона за опазване на околната среда, община Шабла съобщава за осигурен достъп до уведомление за инвестиционно предложение за изработване на изменение на ПУП-ПРЗ и инвестиционен проект за обект „Морски клуб в УПИ ХІІІ, кв. 9 по ПУП-ПР на СО „Кария“, находящ се в землището на гр. Шабла, община Шабла, област Добрич, с възложител: община Шабла.
Уведомлението е предоставено за обществен достъп за изразяване на становища (е-mail: riosv-vn@riosv-varna.org, eco@ob-shabla.org) от заинтересованите лица за срок от 14 дни, считано от 17.05.2019 г.
Публикувано на 17.05.2019 г.

Уведомление за инвестиционно предложение

 

Съобщение по чл. 128, ал. 3 от ЗУТ

Общинска администрация Шабла на основание чл.128, ал.3 от ЗУТ съобщава че е изработен ПУП-ПР/Подробен устройствен план-план за промяна на регулация  /  на УПИ VІІІ-1332 от кв.68   по плана на гр.Шабла, община Шабла

Подробният устройствен план може да бъде разгледан в общинска администрация  гр.Шабла, стая 105 /техническа служба/ и на официалната страница  на общината.

В четиринадесет дневен срок от съобщението по чл.128, ал.5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени  възражения, предложения  и искания по проекта за подробен устроиствен план до Общинска администрация гр.Шабла

15.05.2019г.

Съобщение по чл. 128, ал.3 от ЗУТ

Общинска администрация Шабла на основание чл.128, ал.3 от ЗУТ съобщава че е изработен ПУП-ПР/Подробен устройствен план-план за промяна на регулация /  на УПИ VІІ, УПИ ХV и УПИ ХVІ от кв.34 по плана на с.Дуранкулак, община Шабла

Подробният устройствен план може да бъде разгледан в общинска администрация  гр.Шабла, стая 105 /техническа служба/ и на официалната страница  на общината.

В четиринадесет дневен срок от съобщението по чл.128, ал.5 от ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени  възражения, предложения  и искания по проекта за подробен устроиствен план до Общинска администрация гр.Шабла

 

Средно училище „Асен Златаров“ в Шабла изпрати своите абитуриенти.

Момичетата и момчетата от випуск 2019 година чуха за последен път училищния звънец. Възпитаниците на Йорданка Атанасова, облечени в национални ризи и предвождани от мажоретките при Общински детски комплекс (ОДК) бяха посрещнати в двора на училището от техните съученици, учители, родители, близки и приятели.
Гости на дванадесетокласниците бяха председателят на Общинския съвет, д-р Йорданка Стоева, кметът на община Шабла, Мариян Жечев, заместникът му, Цветелин Йорданов, бившият директор на училището, Йордан Михайлов, общински служители.
По традиция, първи приветства зрелостниците, директорът на СУ „Асен Златаров“, Петранка Валентинова. В словото си тя каза, че от днес за тях започва нов етап. Разделят се с родното училище, но ги чакат нови възможности за реализация, по пътя, наречен живот. Пожела им „На добър път“!
Кметът на Общината също поздрави 18-те абитуриенти, които през годините са носили и защитавали с гордост името „златаровци“, както в училище, така и като самодейци.
От името на родителите говори, Веселина Пенчева.
„През последните 12 години в училище научихте толкова много! Не само уроците по история, биология и другите предмети. Учихте се и на приятелство, доверие, компромиси, търпение. Научихте се да бъдете изпълнителни и стриктни. Запомнете тези уроци и ги прилагайте в живота всеки ден. Бъдете щастливи! Бъдете упорити! Всичко, за което мечтаете може да бъде постигнато, вярвайте в себе си. Бъдещето ви не предстои, то е сега. Дерзайте и помнете, че ние винаги сме до вас, както в първия ден така и всеки друг занапред.“
Своя поздрав отправиха мажоретките при ОДК и третокласниците. Последваха номинации за незабравимите учители, извървяли пътя от 1 до 12 клас с вече порасналите момичета и момчета.
Програмата завърши с изпълненията на детски танцов състав „Бърборино“, в който днешните абитуриенти са танцували като малки.
Безброй снимки запечатаха това мило събитие, както за дванадесетокласниците, така и за техните родители и приятели.