Днес, 28 август, Министърът на отбраната Красимир Каракачанов беше посрещнат от началника на Зенитния полигон в Шабла, майор Цонко Цонков.
Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев наблюдаваха подготовката на екипажи от състава на Военновъздушните сили.
Сред официалните гости беше и кметът на община Шабла Мариян Жечев.
От вчера, в района на полигона, пилоти на изтребителите МиГ-29, от състава на авиобаза Граф Игнатиево провеждат полети за изпълнение на експериментални и бойни стрелби. Полетите се изпълняват с излитане и кацане от летище Граф Игнатиево. Ръководител на стрелбите е командирът на авиобаза Граф Игнатиево, бригаден генерал Димитър Петров.
Целта на стрелбите е летците да усъвършенстват своите умения за работа с комплекса за въоръжение на самолета и да бъдат оценени постигнатите от тях бойни способности чрез реално използване на средства за поразяване по въздушни цели.
В тренировъчните полети на изтребителната авиация в района на зенитния полигон „Шабла“ участват и екипажи на Су-25 от състава на Базата за предно разполагане – Безмер. Пилотите на щурмовата ни авиация провеждат морска подготовка като изпълняват полети на малка и пределно малка височина от летище Балчик.