В навечерието на едни от най-българските и святи празници, Бъдни вечер и Коледа в читалище „Зора 1894“ – Шабла се състоя Коледен концерт с участието на самодейци от Общината.
Сред присъстващите в залата беше кметът на Общината, Мариян Жечев. Той поздрави участниците в концерта и публиката, и пожела весели празници на всички.
Празничната програма започна с изпълненията на Градския духов оркестър с диригент Панко Добрев. Наричания за здраве и берекет представиха децата от куклено –театралния състав при Общински детски комплекс (ОДК) – Шабла с ръководител Надя Иванова. С най-хубавите и святи песни, градски хор, ръководен от Силвия Вангелова поздрави присъстващите в залата.
Своя нов танц представиха и малките мажоретки при ОДК, отново възпитаници на Надя Иванова.
Няма празник, в който младежки танцов състав „Българка“ и детския „Бърборино“да не стоплят сърцата на публиката със своите изпълнения. Малките и по-големи танцьори са ръководени от Гергана Дафова и Стоян Господинов.
Участници в Коледния концерт бяха и самодейките от фолклорна група „Добруджанка“ при читалището в Шабла, с ръководител Жана Рачева. Нейният възпитаник Ефрем Блазандонакис се представи с народната песен „Стъпил Добри“. Участие взеха още Росица Кръстева и танцьорите от клуб за народни хора и танци „Жива вода“.
Концертът завърши с нашенски ритми, в изпълнение на младежки танцов състав „Българка“ и надеждата за светли празници, здрава и щастлива 2018 година.