В неделя, 10 февруари, когато честваме паметтта на св.Харалампий-покровител на пчеларите, църквата в Шабла отбелязва своя храмов празник.

Отец Павел Максимов отслужи празнична света литургия заедно с йеромонах Никифор (той служи в Девня, но е втори свещеник в храм „Св.вмч Харалампий“- Шабла). В службата участваха свещеници от Варненска епархия и отец Павел Гърбов от Карнобат.

За съжаление, Варненския и Великопреславски митрополит Йоан не успя да присъства на литургията. След празничната служба, провела се с участието на шабленския църковен хор, с ръководител Нели Ганчева, бе извършен празничен водосвет и осветен меда на местните пчелари.

На всички бе даден празничен оброк.

Протойерей Павел Максимов се обърна към всички присъстващи с топли думи и ги поздрави с празника. Той съобщи, че местният храм е единствен, който празнува на този ден от всички храмове във Варненска епархия.

Сред присъстващите в храма бяха Даниела Димитрова – депутат от ГЕРБ, кметът на община Шабла Мариян Жечев, председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева, миряни, пчелари от Общината.

На всички направи впечатление малкия Александър от Варна, постриган за иподякон (помощник на свещениците в службата), който взе участие в празничната света литургия.