На 24 май, Шабла изпрати тържествено своите абитуриенти, в годината, в която празнуваме 50 години град Шабла.
Предвождани от мажоретните състави при Общински детски комплекс (ОДК) в града, 18-те момичета и момчета и техния класен ръководител, Йорданка Атанасова изминаха разстоянието от Зеления образователен център до центъра на Шабла. Под звуците на Градския духов оркестър, родители, близки и познати очакваха абитуриентите от випуск 2019 година или XXXX-ят на средното училище.
На входа на общинската администрация те бяха посрещнати от кметския екип.
Кметът на Общината, Мариян Жечев ги приветства за празника, пожела им успешна реализация по пътя, който са си избрали и, че вече реализирали се млади хора, винаги могат да се върнат в родното място. По-смелите седнаха на стола на градоначалника, а защо не и това да е началото на едно бъдещо кметско семейство.
На площада пред НЧ „Зора 1894“ мажоретните състави при ОДК с ръководител Надя Иванова, представиха пред публика своите невероятни съчетания.
Навън зрелостниците получиха много поздравления, цветя и още мили думи. От името на родителите те чуха загрижените майчински съвети на Даниела Кючукова. В отговор на това, Памела Димитрова пожела на своите съученици смело да мечтаят, да бъдат горди и отговорни и да се реализират високо в живота.
Специален музикален поздрав отправиха Крис и Велин. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха и децата от детски танцов състав „Бърборино“.
След това абитуриентите пуснаха в небето балони и така дадоха знак за усещането за свобода, необятно бъдеще и пориви, които носи младостта, и с надеждата, че всички техни мечти ще се реализират.
От името на ръководството, Георги Стефанов-секретар на НЧ „Зора 1894“ –Шабла връчи на няколко момичета и момчета награди, като основатели на детския танцов състав „Бърборино“.
Ден по рано, дванадесетокласниците бяха посрещнати от председателя на Общинския съвет, д-р Йорданка Стоева и съветника Деян Димитров. Д-р Стоева им благодари за успехите им като ученици, за извънкласните и обществените им занимания, за вълнуващото им представяне при посрещането на гостите от Полша през 2018 година. По време на гостуването си всички получиха книгата „За Полша – с любов“ на Емил Басат, и редактор Елена Иванова.