На 30 юни и 1 юли 2023 година, община Шабла предложи на меломаните два дни рок на морския бряг. Поводът – посрещане на първото юлско утро, Джулай морнинг на къмпинг „Добруджа”.
В навечерието на 1 юли на сцената се качиха музикантите от местната група „Фара бенд” – Георги и Траян Несторови, Зорница Захова, Драгомир Драгоев, Калоян Николов и Павлин Николов и гостуващите от „Headmaster”, “Red house”, „Rockfire” със специалното участие на група “Конкурент”.
В 5.27 часа хиляди посрещнаха изгрева на слънцето с емблематичната песен на Юрая хийп – „Джулай морнинг” в изпълнение група „Конкурент”. Гласът на Емил Анчев – вокалист и основател на групата озвучи първия юлски изгрев.
Във втория ден от рок маратона чухме познатите изпълнители от Каварна – група „Do sho bend” и момчетата от „Eridan”.

Много са историите за възникването на този празник, но всички са насочени към радостта на хората да посрещнат новото лято. С надежда за по-добро утре. Да съберат и запазят положителната енергия от този миг за идните дни. Да са заедно със своите приятели на едно различно и магично място с прекрасна гледка към необятната морска шир. И не на последно място да се насладят на обичаната от тях музика.