На 15 март /петък/, от 14:00 ч., в голямата заседателна зала на ет.2 в сградата на Община Шабла ще се проведе публично обсъждане на концепция BG16FFPR003-2.001-0123 „Варна – град отворен към морето, културен, туристически, образователен и здравен център, с грижа за хората и двигател на устойчивото развитие на Североизточен регион“ с широката общественост на община Шабла.
Комбинираната концепция включва 13 проектни идеи на общо 10 партньора и 1 асоцииран такъв, като обхваща териториите на общините Шабла, Варна, Бургас и Аксаково. Индикативния бюджет на планираните инвестиции е 43,8 млн. лв., от които 3 млн. лв. са  планирани за община Шабла.
Община Шабла предвижда изграждане на дребномащабна туристическа инфраструктура в Селищно образувание „Кария“ и около природната забележителност „Скалния мост“ в с. Тюленово.
Линк към презентация на концепцията: https://bit.ly/3uZVJFc
Публичните консултации се осъществяват и чрез онлайн анкети на следния линк: https://forms.gle/t3bDH7QUATH4wSW47
Всеки заинтересован, може да изпраща препоръки, възражения, предложения или коментари за реализацията на концепцията до приключване на обществените обсъждания по места – 20 март 2024 г. на електронната поща на Областен информационен център – Добрич: [email protected]

ОИЦ – Добрич  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.

Областен информационен център – Добрич
Тел.: 058 602 758
E-mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/oic.dobrch/
Viber канал: https://bit.ly/3VWQbUQ
YouTube канал: ОИЦ Добрич
www.eufunds.bg