В петък, 13 октомври 2023 година Шабла бе домакин на Международно автомобилно рали „Дружба“ – Браила – Добрич. В него взеха участие 23 коли от България и Румъния. Започнало през 1979-та, с няколко години прекъсване, тази година отбелязваме
неговото 37-мо издание.
За вестник „Изгрев“ Николай Кортелов от АМК „Добрич“ разказа, че в четвъртък и петък румънци идват да се състезават в България, а през почивните дни българи отиват в Румъния. Съдиите са от двете страни, като освен за време следят за точност на финала и правилно преминаване на конусите.
Новото на това рали е, че участват екипи от ветерани-смесени отбори и дамски екипаж. Дамското присъствие от Шабла бяха Ива Георгиева (пилот) и нейния навигатор Михаела Георгиева. Те са екип от 2019 година. Участвали са на рали в Добрич, включват се в Шабла, а през почивните дни се състезаваха в Румъния.
На въпроса: какво ги провокира да участват момичетата казаха, че е интересно, тръпката е голяма и в едно мъжко рали е хубаво да има дами за цвят.
В крайното класиране, първо, второ и трето място взеха екипажи от съседна Румъния. На почетната стълбичка застана семейство Андрей и Лоредана Баника. На ралито бяха връчени и две специални награди: за ветерани отиде при Ивелин Георгиев – Васко Стратиев и за дамите от Шабла. Купите връчи заместник-кметът на община Шабла Цветелин Йорданов.
След награждаването Николай Кортелов връчи плакети на общинското ръководство и на водещия Живко Янев – ст.експерт „Младежки дейности и спорт“ в общинската администрация.