На 04 и 05 април се проведе обучение и супервизия на служители от общинска администрация, гр. Шабла, ангажирани с изпълнението на правомощията им по Закона за социалните услуги, Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ във връзка с реализирането на проект №BG05SFPR002-2.002-0123-C01 „Укрепване на общинския капацитет в община Шабла“, осъществяван с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския социален фонд +.

В процеса на обучението се постигнаха следните резултати:
– Предоставяне на нови знания за законодателството и добри практики за работа с уязвими групи, посредством лекции и беседи;
– Подобриха се уменията на екипа за анализиране на проблеми, планиране на конкретни мерки за интервенция, търсене на подкрепа в мултидисциплинарна среда, чрез работа по казуси;
– Развитие на умения за работа в екип, споделяне на практически опит, провеждане на интервю с клиента, както и взаимоотношенията с другите институции.

По време на обучението екипът беше активен, поставяше за обсъждане различни казуси от практиката, проявяваше чувствителност към проблемите на хората, заявяваше готовност да се обучава, развива и повишава своята професионална компетентност, така че да постига ефективни резултати при работата с хора от общността. В рамките на супервизията се обсъдиха въпроси, свързани с комуникацията на различни нива в администрацията, ангажиментите на специалистите с много различни дейности, които изискват от тях прилагане на различни знания и умения.

Обучителната организация „Мрежа за образование и развитие“ ЕООД издаде сертификати за преминато обучение на екипа.