На 20 юли 2021 година приключи Националният скаутски лагер – „Фарът – 110 скаутски приключения“, който стартира на 16 юли в Градския парк на Шабла.
Организация на българските скаути (ОБС) проведе своето най-голямо събитие за годината сред алеите на шабленския парк. Стотици скаути от цялата страна и техните лидери-доброволци отпразнуваха 110 години от запалването на искрата на скаутството в България. През дните на лагера, децата и младежите от ОБС играха и се забавляваха, като имаха и полезни практични занимания.
Заключителната част в последната вечер от пребиваването на скаутите в Шабла започна със строяването на всички участници в лагера, след което те бяха поздравени от настоящият президент на организацията – Слав Гиндянов. Той благодари на кмета на община Шабла, Мариян Жечев и на заместника му Петър Атанасов като им връчи благодарствени писма за оказаната подкрепа.
В привествието си, кметът на общината изказа радостта си от случващото се тази вечер и че след този ден Шабла има вече толкова много приятели сред българските скаути, а не както беше досега само Живко Жечев – шабленец и бивш председател на местния скаутски клуб. Кметът Жечев пожела на скаутите отново да дойдат в Шабла.
„Да оставим по-добри деца за нашия свят.“ – се обърна заместник-кметът, Петър Атанасов към всички лидери и ръководители присъстващи на лагера.
Преди да положат клетва малки и големи скаути, вълчета и лидери, бе запален скаутския огън.
„До следващите национални лагери, където печелим нови приятели“ – си пожелаха всички на сбогуване.