Ден, преди третото издание на турнира „Коста Василев“  в сградата на община Шабла се стоя пресконференция с участието на Антон Бонов от Българската федерация по лека атлетика, Веселин Василев – президент на атлетически клуб „Нефтяник 2014“ Шабла, Валентин Андреев – вицешампион на чук от младежките олимпийски игри 2018, Андреян Андреев – треньор и Николай Антонов – световен и европейски шампион на 200 м в зала.
Живко Янев – ст.експерт „Младежки дейности и спорт“ в общинската администрация представи участниците в пресконференцията и даде думата на кмета на община Шабла, Мариян Жечев. Той пожела на всички състезатели, успех.
Антон Бонов съобщи подробности за началото на веригата „А1 атлетика за младежи“ и обяви, че във формата ще участват 80 деца от цяла България, на възраст от 11 до 13 години. Във втория пробег Шабла рън – част от движението „Рън България“ на 21 април, ще се включат двойно повече участници, вече доказали се имена в областта на спорта.
Веселин Василев с гордост обяви, че за турнира „Коста Василев“ вече има записани 250 човека.
Валентин Андреев, който утре ще видим като участник, си пожела здраве, за да печели европейски титли. Според него Турнирът популязирира града ни и спорта се развива.
Визитната картичка на третото издание на Турнира ще бъде Николай Антонов – един от най-бързите европейци. Пристигнал преди броени минути преди пресконференцията, сменил три транспорта, той каза, че с радост е приел отправената му покана. За всички участници той ще бъде моралният стимул за себераздаване и победа.