УВАЖАЕМА Г-ЖО ДИРЕКТОР,
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛИ,
УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ,

Поднасям моите искрени поздравления към всички Вас по повод патронния празник на училището – 16 февруари.
На този ден честваме видния български учен-енциклопедист, общественик и трибун – проф. д-р Асен Златаров. Личността, чието излъчване впечатлява младите хора, а безрезервното му доверие към тях пълни аудиторията и ги увлича.
За всички Вас 16 февруари е специален, защото съизмервате дела и постижения по делата и постиженията на Вашия патрон, преценявате резултатите от работата си, вглеждайки се и в богатата история на училището.
За нас средно училище „Асен Златаров“ е част от културно-образователната идентичност на община Шабла. Тук е мястото, където се изграждат духовните ценности на поколения млади хора, съхранява се паметта на нашия край.

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

Работите в трудно време. Днес Вие трябва да водите Вашите ученици към знания и умения, да ги учите на толерантност, да възпитавате у тях родолюбие, справяйки се в различна за обучение среда. Убеден съм, че имате ресурса да се справите!
Пожелавам Ви здраве, енергия и сили, за да успеете! Нашата общественост разчита на Вашия професионализъм.

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ,

Бъдете достойни златаровци! Стремете се към знания, влагайте постоянство в тяхното усвояване, защото науката е основният двигател на развитието.
Бъдете здрави, будни и любознателни! Отстоявайте своите позиции! Така ще израснете и добри специалисти, и достойни граждани!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

С уважение,

МАРИЯН ЖЕЧЕВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ШАБЛА

16.02.2022 г.
гр. Шабла