На 13 декември от 10:00 часа в СУ „Асен Златаров“ тържествено бяха открити новите кабинети по сервиране и готварство. По стара българска традиция със специално приготвена за случая пита, сол и мед, директорът Петранка Петрова, учители и ученици посрещнаха официалните си гости: г-н Мариян Жечев – кмет на община Шабла, г-н Цветелин Йорданов и г-н Петър Атанасов – заместник-кметове на Общината и г-жа Таня Янакиева – началник отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“. Промяната и преустройството на помещенията се прави с цел намаляване на разходите. Голяма част от оборудването е пренесено от УПК, където учениците дълги години провеждаха практическите си занятия. Обновените помещения се намират до кабинета по „Рисуване“. Залата за сервиране има приятен вид под формата на ресторант. Кухнята се нуждае от дребни довършителни дейности. Официалните гости разгледаха кабинетите, след което опитаха приготвени от учениците ястия, хапки и десерти.
Директорът на СУ „Асен Златаров“ Петранка Петрова бе видимо доволна от факта, че кабинетите вече са в сградата на училището.
„Желанието и идеята ни за преместване на кабинетите за сервиране и готварство е от няколко години. Тази година успяхме да осъществим това.
Преместването се налага с цел икономии и намаляване разходите на СУ „Асен Златаров“. Поради малкия брой учениците, новоизградените кабинети са подходящи за учебния процес.
Изказваме своята благодарност и признателност към господин Мариян Жечев – Кмет на община Шабла, господин Цветелин Йорданов и господин Петър Атанасов – заместник кметове на Общината за оказаната ни помощ и финансова подкрепа за изграждане на кабинетите.
Светли Коледни празници! Благословена, мирна и ползотворна 2023 година!”