В рамките на провеждащия се в Шабла Международен фестивал за старинна музика, песен и танц – „Stravaganza – Шабла 2022“, на 4 август бе изнесен Заключителния концерт на Майсторския клас на проф. д-р Николай Моцов за млади оперни певци.
Като гости на концерта, към възпитаниците на предодавателя в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, проф. Моцов се включиха и учениците от Майсторския клас по флейта на преподавателя в НМУ „Любомир Пипков“ – Явор Желев.
Певците, обучавани от проф. Моцов бяха: тенорите Александър Иванов и Стоян Буюклиев, баритонът Николай Велков и сопраните Криста Петкова и Дари Бракалова.
Единадесетокласничките в Националното музикално училище, Гергана Стоилова, Софи-Никол Велинова и Лора Кръстева представиха класа по флейта, а Зорница Гетова (също преподавател в НМА) бе на рояла.
Специален гост в концерта бе водещият мецосопран на старозагорската опера – Тереза Бракалова.
Както и на миналогодишното издание на фестивала,  певците на проф. Моцов показаха обаятелно присъствие и на сцената въпреки младежката си възраст и завиден професионализъм в изпълненията си. Публиката се убеди, че, думите на откриването  на арт-директора на фестивала Петя Плукчиева, че тези млади оперни певци са тръгнали по пътя на Гяуров, Гюзелев, Кабаиванска и Гена Димитрова не са празни приказки.
Александър Иванов изпълни „Alma del core“ на А.Калдара, неаполитанската народна песен „Santa Lucia“, „А, забрадила й“ на Добри Христов. Николай Велков изпя „Verdi prati“ на Хендел и „Стари дядо“ на П. Владигеров. Впечатлилата миналата година шабленската публика с изпълнението си на преработената от маестро Моцов специално за феста песен „Пусто остала Шабла“, индивидуално изпя арията на Саломе от операта „Иродиада“ на Масне, а след изпълнението на дуета й със Стоян Буюклиев от оперетата „Веселата вдовица“ на Лехар, залата избухна в аплодисменти. Криста учи трета година в НМА и виола и за радост на публиката, заедно със Зорница Гетова на рояла изпълниха дует на песен от Тодор Попов. Артистичният Стоян Буюклиев покори аудиторията и с дуета с Дари Бракалова от „Царицата на чардаша“, а индивидуално – с арията на Гуалтиеро из операта „Пиратът“ на Белини и ария из операта „Луд гидия“ на Парашкев Хаджиев.  Стоян и 18-годишната Дари Бракалова изпяха дуета „Живот човешки“ из оперетата „Царицата на чардаша“ на Калман, а Дари изпя и арията на мадам Санжен из едноименната опера на Парашкев Хаджиев.
Петимата млади таланти предизвикаха аплодисменти и с изпълнението на квинтета си на „Биляна платно белеше“ на П. Владигеров.
Примата Тереза Бракалова започна с дует с Криста Петкова – „Баракола“ из „Хофманови разкази“ на Офенбах. Изпълнените от нея „Amor“  и „Black Max“ на Болкъм покачиха емоционалния градус в залата, а безспорната поанта във великолепния концерт бе неговия завършек – „Помниш ли?“, дуета на Силва и Едвин из „Царицата на чардаша“ в изпълнение на Тереза Бракалова и проф. Николай Моцов.