На 5 август в Шабла пристигна единственият по рода си пътуващ фестивал „Лятно театро“.
Той е специален подарък от общината към децата – жители и гости на общината и техните родители.
Забавлението в парка започна с весела лятна игротека за малки и големи с артисти от „Малка театрална компания“,която е и организатор на фестивала. В щурите игри се включиха и възпитаниците на ДГ „Дора Габе“, които бяха сред публиката в парка.
След това, малчуганите проследиха приказката на Андерсен „Каквото направи дядо, все е хубаво“, изиграна от театралната трупа. Предиобедната програма завърши с изработването на „Кукли от фермата“ – еко работилница за кукли от зеленчуци.

В разгара на турнето „Лятно театро“ спечели престижната награда „АртАкция на годината: за изкуство с кауза“ в категория Сценични изкуства.
Програмата на лятното театро продължи от 17.30 часа отново в Градския парк.

На сцената се разигра незабравимото шоу с огромни сапунени балони на смешник от театър „Мале Мале“ и впечатляващите му номера, сред които са човек, затворен в балон, пушек в балон и дъжд от сапунени мехури.
За родителите имаше стендъп комедия с първия български вентролог Димитър Иванов – Капитана и неговата дясна ръка Бай Тъньо.
За първи път фестивалът представя и интерактивната изложба „Дигитално мастило“ на VAR Lab с картини на Боряна Дончева, Иван Матеев и Зоран Мише. Наблюдавани през мобилно устройство, графиките оживяват благодарение на разширена реалност и дават нови възможности за интерпретация. Изложбата беше на разположение през целия ден в Градския парк.
След Шабла турнето продължава в Царево, Смядово, Девня  и Павликени.
Фестивалът бе организиран от „Малка театрална компания” – независима организация, работеща в сферата на сценичните изкуства. Създадена е от четирима приятели от НАТФИЗ, влюбени в теaтралната магия и природата на красивата ни планета. Това са режисьорът Емил Йорданов и куклените актьори Десислава Йорданова, Силвия Тенева и Георги Тенев. Основана през 2013-а, компанията работи в посока социално ангажирани представления. Нейн фокус са устойчивото развитие, опазването на околната среда и технологичните иновации. Наред с България, фестивалните участия на трупата включват Белгия, Швеция, Турция и Румъния. Компанията  създава първият в света куклен спектакъл с виртуална реалност „Островът на съкровищата v1.0“, а през 2019-а попада в селекцията на Пражкото квадринале – най-големия форум за постижения в сценографията.
Медийни партньори на инициативата са БНР, БНТ, Дарик радио и dnevnik.bg. Фестивалът „Лятно театро“ се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и общинските центрове, част от турнето.