На 23 април 2024 г., възпитаниците към Школата по пиано при НЧ „Зора 1894“ Шабла, с ръководител Теофания Христова, поканиха почитателите на класическата музика на Великденски концерт, където демонстрираха своите виртуозни умения.
В концерта взеха участие Алия Иванова на 7 години (най-малката ученичка на госпожа Христова), Константин Костов, Рая Христова, Ливия Цокова, Златина Тонкова, Петко Франгов и Галена Здравкова от Шабла. Гост-изпълнители от Каварна бяха Габриела Иванова, Борис Милков, Зарина Цонева и Юлислав Червенков.
Преди концерта беше открита първата самостоятелна изложба живопис на Галина Димова от Каварна. Петдесет платна (по броя на годините й), като че ли посрещаха посетителите и навяваха пролетно настроение.
Галина Димова е добре позната на хората в района като уредник на Художествена галерия „Христо Градечлиев“ в град Каварна.
Художничката благодари на Теофания Христова за поканата да представи картините си в деня на концерта и сподели, че е учила изобразително изкуство при баща й Георги Христов – дългогодишен преподавател, творец и художник от Каварна .
Димова сподели, че една мелодия може да доведе до създаването на картина и обратно. Експозицията може да бъде разгледана до 24 май.
Залата се оказа тясна за прекрасната публика от близки и приятели на участниците. Събитието уважиха председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева и кметът на общината Мариян Жечев. Те изказаха своите поздравления към художничката, ръководителя на школата и неговите възпитаници за положения труд и за израстването на малките виртуози с всяка година.