На 31 май от 17.30 часа е насрочена нова среща за учредяване на сдружение, което да защитава интереса на хотелиерите.

На 25 април 2024 година кметът на община Шабла Мариян Жечев покани на среща представители на туристическия бранш. Той благодари на присъстващите и изказа мнението си, че общината трябва да има представители в дружество – Сдружение с нестопанска цел (СНЦ ), което да защитава интересите на всички, работещи в сферата на туризма.
Не бяха много отзовалите се на поканата, но те поставиха пред ръководството на общината своите проблеми, с които се сблъскват всяко лято. Споделено беше, че тези срещи трябва да се правят по-рано, след приключване на сезона.
Всички дошли на срещата посочиха като един от основните проблеми лошата инфраструктура по места.
„Шабла съществува заради морето. То трябва да ни води напред.“ – около това мнение се обединиха всички.
Защо община Шабла не участва на туристически борси и по какъв начин се рекламира сред своите побратимени градове. Как ще се справим със свободното къмпингуване и почистването след тези „туристи“. Да бъдат по-добре рекламирани и обявени събитията включени в културния календар на общината, за да имат алтернатива туристите през дъждовните дни. Липсата на профилирана работна ръка – тук се даде предложение учениците от СУ „Асен Златаров“, които учат кулинария след завършване да остават на работа в общината. Какво се прави за нашествието от комари през лятото и още много конкретни въпроси бяха зададени.
Председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева също се ключи в дискусията и отговори на запитванията. Освен заинтересованите, на срещата присъстваха и общински съветници.
След като отговори на всички поставени проблеми кметът отново прикани присъстващите да се обединят.
Инициира среща на 31 май 2024 година от 17.30 часа за създаване на СНЦ, което да защитава интересите на хотелиерите и ресторантьорите в община Шабла.