„Концерт на струнно трио“ бе предпоследната проява от XVI-я Международен фестивал за старинна музика, песен и танц „STRAVAGANZA”, която се състоя на 12 август в Зеления образователен център.
Дарил Джулиано от Канада – виолончело, Златко Величков – виола и Марк Педус от Белгия – цигулка поднесоха на публиката камерни произведения от Бетовен, Хайдн, Шуберт и други.
Гост-изпълнителите свириха заедно и по двама, като че ли се „надбягваха“, всеки със своя инструмент.
След концерта директорът на фестивала Петя Плукчиева подари на музикантите сувенири от България, които да им напомнят за престоя им в нашата страна.
На 14 август от 18.30 часа на площада пред НЧ „Зора 1894 в града ще бъде закриването на XVI-то издание на фестивала с “Вечер на християнската музика“ – концерт на дамски камерен хор при храм „Свети Атанасий“ град Варна с диригент Евгения Григорова.

XVI Международен фестивал за старинна музика, песен и танц STRAVAGANZA-Шабла се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, Министерство на Културата, община Шабла и е под патронажа на Кмета на община Шабла Мариян Жечев.