В навечерието на Успение Богородично, на 14 август 2024 година бе официално закрит XVI- ят Международен фестивал за старинна музика, песен и танц „STRAVAGANZA”. На площада в центъра на града Петя Плукчиева-директор на фестивала направи ретроспекция на проявите праз тази година: началото бе дадено с премиерата на барокова опера с кукли, продължи с „Класика на Тюленово“, с мелодиите на Ренесанса“ и изложба на Галина Димова и предпоследната проява бе концерт на струнно трио.
След като Петя Плукчиева официално закри музикалния форум, на импровизираната сцена се качиха солистите от дамски камерен хор при храм „Свети Атанасий“ Варна със солист Любомир Григоров и диригент Евгения Григорова.
Във „Вечерта на християнската музика“ те представиха църковни песнопения в прослава на Божията майка, обработени фолклорни песни и други произведения от техния богат репертоар. Дамският хор гостува в Шабла за втори път.
С думи на благодарност към тях се обърна госпожа Плукчиева, а публиката ги награди с овации.

XVI Международен фестивал за старинна музика, песен и танц STRAVAGANZA-Шабла се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, Министерство на Културата, община Шабла и е под патронажа на Кмета на община Шабла Мариян Жечев.