И тази година Фестивалът в с. Езерец събра стотици хора, почитатели и любители на хубавата музика. На сцената излязоха Трио Георги Корназов – тромбон, Арнау Гарофе-саксофон и Стив Хамилтън – пиано.Те са познати на нашата публика в България и извън страната. Стив Хамилтън работи с известният барабанист Били Кобъм, Арнау Гарофе и) от Каталуния (Испания) също свири с известни джазмени и скоро издаде албум, а Георги Корназов живее и твори предимно в Париж.
Традиция е артистичният директор на Фестивала Павлета Проданова-пиано да участва с дъщеря си Пламена Костова-вокал. Те изпълниха свои авторски произведения. В програмата на фестивала взеха участие и квартет-Петър Момчев-саксофон, Радослав Славчев-бас китара, Кирил Атанасов-пиано и Емил Тасев-барабани. Те изпълниха авторски парчета, както и известни кавъри с фънк и фюжън звучене. Публиката слушаше с интерес и възторг изпълненията и аплодираше, увлечени от ритъма и техниката на музикантите. Няколко жени и момичета от селото също участваха, водени от Павлета Проданова, като изпяха началният куплет на „Дилмано-дилберо“ и музикантите импровизираха върху темата на сцената. Накрая на вечерта организаторката благодари на Община Шабла, на спонсорите и доброволците, помогнали да се осъществи събитието. А музикантите си тръгнаха дълбоко впечетлени от това магично място.
На следващият ден Фестивалът продължи в Зеления център, където децата се запознаха с инструмента пиано, с помощта на пианиста-лектор Кирил Атанасов, който увлекателно разказваше за джаза. Зад рояла седнаха и поздравиха присъстващи Денис Иванов, Галена Здравкова, Давид Марчев и малката цигуларка Карина Георгиева.