На 6 август, за четвърти пореден път се проведе „Джаз до морето“ в  село Езерец, придобил популярност сред феновете си като „Джезерец“. Това издание на джаз-феста бе с участието  на „Теодосий Спасов трио“. Вълна от почитателки, приятели и съмишленици на джаза се стекоха на поляната в село Езерец,  като всеки затаи дъх от невероятно красивия звук, огласящ малкото селце. Теодосий Спасов, Александър Леков и Начи Господинов изпълниха свои авторски произведения, съчетани с фолклор, неравноделни размери, етно и джаз, смесени в магическо озарение. На Преображение Господне, поляната се озари от космическата музика на Теодосий Спасов.
Традиционна организаторката и арт-директор на фестивала – Павлета Проданова и дъщеря й – Пламена Костова, изпълниха също свои авторски и познати парчета, както и Франк Нестлер (саксофон), познат вече на публиката в Езерец.
Заедно с триото, разбира се традиционно имаше  Джем сешън. Прозвуча блус от Милчо Левиев в различни интерпретации,което впечатли публика и гости.
На финала, певческа група от с.Езерец се включи към програмата. Те изпълниха, заедно с „Теодосий Спасов трио“ популярната добруджанската песен „Мило ми е мамо, драго ми е, татко“,  а изпълнението буквално взриви сцената!
Доволни, усмихнати и с грейнали лица, гостите си тръгнаха, вече очаквайки следващото издание на „Джаз до морето – Езерец“. Организаторът на феста, Павлета Проданова благодари на община Шабла, кметство Езерец, Народно читалище „Отец Паисий 1901“ с.Езерец, к-с „Радост“, хотел „Дивата патица“, както и на всички спонсори и доброволци, помогнали за това и четвъртото издание на джаз-феста в Езерец да бъде красиво и незабравимо.