Отново със стопроцентов актив се завърнаха, този път от Враца, малките лекоатлети на СКЛА „Нефтяник 2014“ Шабла, от проведения на 21-ви октомври турнир „Лекоатлетите на Враца“. Алескандър Тодоров (10 г.), заслужи сребърно отличие на скок от място, а Калоян Ялнъзов (8 г.), бронзов медал в същата дисциплина в своята възрастова група. Със състезанието, бе открита новата лекоатлетическа зала в северозападния град. На турнира, участие взеха над 150 млади лекоатлети (до 16 г.) от 9 български клуба. Сашко заслужи второто си място с опит от 1,96 м., в конкуренцията на 19 състезатели. Треньорът Веселин Василев, сподели пред „Изгрев“, че на загрявката, Александър е имал опити над 2 м., с които би грабнал златото. В другата дисциплина, в която участва на турнира – 60 м. гладко бягане, малко не достигна на Сашо Тодоров да спечели своя втори медал. Той финишира 4-ти от 30 състезатели.
Третото си място, Коко Ялнъзов завоюва с опит от 1, 56 м., като се надскачаше с 18 деца. На 60 м. гладко бягане, Калоян завърши 5-ти от 20 състезатели.
Организацията на турнира „Лекоатлетите на Враца“, бе на много високо ниво, за участниците бяха осигурени и предметни награди. Кметът на Враца, Калин Каменов, остана приятно изненадан от присъствието на шабленските лекоатлети на откриването на спортния комплекс в града му. Г-н Каменов поздрави Веселин Василев и водените от него деца затова, че след 7-часов преход са прекосили цяла България, за да участват в надпреварата.
Последният за сезона лекоатлетически турнир, в който „Нефтяник 2014“ Шабла ще участва, е на 3-ти ноември в Добрич. Младите шабленски лекоатлети ще изпратят състезателната година, с участие в Мемориал „Петър Арнаудов“ в областния център.