Граждани, обществени организации и гости на Шабла се събраха във ветровития 18 февруари на бюст-паметника на Апостола на българската свобода в центъра на града.
Делото и подвига на Васил Левски, неговият принос за свободата на българския народ и пророческите му слова, чието звучене е съвременно и днес, го обезсмъртяват в нашата история. Те са закътани в съзнанието и душата на всеки българин, което е част от същността ни като нация поколения наред. Може би затова церемонията този път беше организирана различно – звучаха патриотични песни, а преди да поднесат венци и цветя признателните потомци сведоха глави на фона на звучащото стихотворение „Минута за поклон“ от поетесата Петранка Божкова.
Венци и цветя на паметника положиха: Кметът на община Шабла, общински съвет Шабла, общинската организация на офицерите и сержантите от запаса и резерва, средно училище „Асен Златаров“, основно училище „Св. Климент Охридски“ с. Дуранкулак, народно читалище „Зора 1894“ гр. Шабла, детска градина „Дора Габе“, чиято възпитаничка Златина Тонкова от III група „Звездичка“ на ДГ „Дора Габе“ рецитира стихотворението „Апостолът на Свободата“ от Ангелина Жекова, народно читалище „Свобода 1940“ с. Граничар, общински съвет на БСП Шабла и граждани.