На 25 май, Шабла изпрати тържествено своите абитуриенти, в годината, в която отбелязваме 170 години образователно дело в града.
Предвождани от мажоретния състав при Общински детски комплекс (ОДК) в града, абитуриентите и техния класен ръководител, Людмила Миркова изминаха разстоянието от Зеления образователен център до центъра на Шабла. В шествието се включиха и най-малките абитуриенти на Шабла – децата от IV група на ДГ „Дора Габе“, които на есен ще са първокласници.
Под звуците на Градския духов оркестър, родители, близки и познати очакваха абитуриентите от випуск 2023 година или XXXXIV-ят на средното училище.
Пред сградата на общината те бяха посрещнати от председателя на Общинския съвет, д-р Йорданка Стоева и заместник-кметовете Петър Атанасов и Цветелин Йорданов.
В кабинета на председателя д-р Стоева ги приветства за празника, пожела им успешна реализация по пътя, който са си избрали. Всеки си тръгна с икона на Св.свщмчк Харалампий, чието име носи храма в Шабла и сувенири от кмета на общината Мариян Жечев.
Навън зрелостниците получиха много поздравления, цветя и още мили думи. От името на родителите те чуха загрижените майчински съвети на Велика Иванова. В отговор на това, отличникът Иван Станимиров пожела на своите съученици смело да мечтаят, да бъдат горди и отговорни и да се реализират в живота.
Специален музикален поздрав отправи Пламена Костова, която изпълни свои авторски и кавър песни. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха и децата от детски танцов състав „Бърборино“ – подготвителна група и вече познатите танцьори.
Абитуриентите пуснаха в небето балони и така дадоха знак за усещането за свобода, необятно бъдеще и пориви, които носи младостта, и с надеждата, че всички техни мечти ще се реализират.