В Хотелски комплекс „Яница” с. Крапец, община Шабла се откри VI-то издание на фестивала за шлагерна и стара градска песен „Подари ми море“.
Организатори на фестивала са Община Шабла, Община Генерал Тошево, НЧ ”Светлина 1941” гр. Генерал Тошево, НЧ ”Зора 1894” гр. Шабла и Хотелски комплекс „Яница” с. Крапец.
Целта на фестивала е да популяризират и съхраняват традициите на българската шлагерна и стара градска песен, което допринася за създаване на приемственост между поколенията изпълнители.
По регламент във фестивала участваха самодейни колективи, вокални групи, дуети и индивидуални изпълнители към народни читалища, организации и творчески клубове, без възрастови ограничения или 28 колектива и над 300 участника.
Изпълненията бяха оценявани от тричленно жури в състав: Живко Желев – председател, композитор и диригент на ансамбъл „Добруджа” град Добрич и членове Бони Милчева – изпълнител на оперетна музика и телевизионен водещ, и Панко Добрев – композитор и диригент на Градския духов оркестър.
Фестивалът откри кметът на община Шабла Мариян Жечев. Той приветства изпълнителите и им пожела успех, много емоции и приятни мигове сред уютната обстановка на брега на морето. Благодари и на главните виновници, домакините – семейство Катранджиеви.
Фестивалната програма стартира с песента „Подари ми море“- в изпълнение на Панко Добрев и Бони Милчева. Музиката на песента е дело на Панко Добрев, а текста е на шабленския поет Стефан Жечев.
Със своите изпълнения Марина и Галин от Варна допринесоха всички ние да се пренесем в света на романтиката, в духа на старата градска песен.
Участниците от община Шабла бяха самодейните колективи на Ваклино, Дуранкулак, Граничар и Крапец.