СУ „Асен Златаров“- Шабла изпрати своите зрелостници от випуск 2018 година – 11 момичета и момчета с класен ръководител Дарина Давидова.
Техни официални гости бяха кметът на община Шабла Мариян Жечев, председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева, Йордан Йорданов – депутат от „Обединени патриоти“, Таня Янакиева- началник отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“, Атанас Атанасов – управител на СОД Албена, Нина Петрова – председател на училищното настоятелство, Йордан Михайлов – бивш директор на местното училище.
Сред присъстващите бяха и техните първи учители привели ги през училищния праг Керанка Аврамова и Антония Янакиева.
Под звуците на „Върви народе възродени“ в изпълнение на градския духов оркестър с диригент Панко Добрев, училищния двор се огласи от възпитаниците на училището, близки, роднини и приятели на абитуриентите. За тях удари последният училищен звънец.
Първи, своя поздрав отправи директорът на училището Петранка Валентинова. Тя приветства зрелостниците и обяви, че през годината, в която те завършват училище се навършват 165 години образователно дело в Шабла. Пожела им „вяра и успех в живота“.
„На добър път!“ пожела Кметът на Общината на абитуриентите, а на останалите ученици успешно завършване на годината.
От името на родителите говори Илиян Христакиев. Той пожела на младите хора да бъдат здрави и следват мечтите си. Да направят своя осъзнат избор, да не се притесняват от грешките си, защото нищо в живота не е провал, защото родителите им ще бъдат винаги до тях.
Празникът продължи с поздравите на единадесетокласниците. В памет на своя съученик Ивелин Йорданов, дванадесетокласниците пуснаха балони в небето.
Специален поздрав за абитуриентите беше музикалния поздрав от солистите на „Фара бенд“ Десислава Донева и Красимир Бончев.
С нашенски ритми, в изпълнение на танцов състав „Бърборино“ при НЧ „Зора 1898“ – Шабла, с ръководител Гергана Дафова завърши празничния ден за учениците от 12 клас. Безброй обективи запечатаха този вълнуващ ден.