Сдружение с нестопанска цел ,, ФУТБОЛЕН КЛУБ НЕФТЯНИК 2010″- гр.Шабла, ЕИК по БУЛСТАТ 175957019 е регистрирано с Решение №180 /08.09.2010г. по ф.д. № 24/2010Г. по описа на Добрички окръжен съд със седалище и адрес на управление гр. Шабла, ул. Добруджа №3 представлявано от Георги Стефанов Георгиев – председател на УС

Основна цел: Принос в развитието на футбола на територията на Община Шабла. Организиране и реализиране на участия в републикански и международни състезания по футбол, подпомагане и организиране на футболния спорт на клубно ниво, тренировъчна и спортно-състезателна дейност, подготовка на кадри за участия в състезания по футбол и др.

Със всички гарнитури работят квалифицирани специалисти – треньори. Мъжкият отбор е съставен от футболисти от град Шабла и град Каварна. Отбора се състезава в А Областна футболна група – зона Изток. Състезанията се провеждат по програма , утвърдена от Зоналният съвет на БФС – гр.Добрич. През изминалото първенство отбора завърши на 4 място в крайното класиране за сезон 2015г./2016г.

В настоящето първенство отбора в края на полусезона заема 7 място. Тренировъчният процес и срещите за първенство се провеждат на градски стадион – гр.Шабла. Към настоящият момент се състезават следният брой футболисти – отбор деца – 20 ученика ; отбор юноши младша възраст – 18 ученика и мъжки отбор – 24 спортисти . През 2014г. ,, ФУТБОЛЕН КЛУБ НЕФТЯНИК 2010″- ШАБЛА  е шампион  в зона Варна ,юноши младша възраст – треньор Д. Филев.

Председател на УС – Георги Стефанов