За втора поредна година община Шабла отбелязва 24 май – денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност с градско шествие. В него се включиха възпитаниците на детска градина „Дора Габе“, учениците от СУ „Асен Златаров“, учители и родители. Всички заедно преминаха по ул.“Равно поле“ до площада на читалище „Зора 1894“ развявайки знаменца с лика на братята просветители.
В началото на празничната програма, водещият Георги Стефанов припомни за значимостта на най-светлия български празник, след което кметът на общината Мариян Жечев приветства присъстващите на площада. Последваха стихове на най-малките от детската градина – децата от първа група, след това от втора, трета и бъдещите първокласници. Всеки нетърпеливо чакаше да каже своето стихотворение за буквите или за Кирил, и Методий.
Своите поздрави със стихове и песни отправиха, и учениците от начален курс на обучение при СУ „Асен Златаров“. Учениците от трети клас изучаващи руски език при Светлана Лефтерова изпълниха песен на изучанания от тях език. Прозвуча и индивидуалното изпълнение на Велизара Калчева от същия клас – ученичка на г-жа Лефтерова.
Своето майсторство пред пулика показаха и  вокална група „Славейчета“ при Общински детски комплекс – Шабла с ръководител Десислава Донева.
Празничната програма завърши със самодейците от детски танцов състав „Бърборино“ с ръководител Гергана Дафова.