В последния ден от месец май, село Тюленово отбелязва своя празник. Датата за отбелязването на празника на селото не е избрана случайно. На този ден през 1951 година е открит първия нефт в Тюленово.
На площад „Морски“ тази година се чества двоен празник – съборът на селото и 25 години от основаването на земеделска кооперация „Приморец“.
Жителите на Тюленово и техните гости отбелязаха подобаващо празника.
Специални гости на събора бяха председателят на Общинския съвет, д-р Йорданка Стоева, кметът на община Шабла, Мариян Жечев, заместникът му Цветелин Йорданов, председателят на ЗК „Приморец“, Иван Йорданов, негови колеги, работещите в кооперацията.
Кметският наместник на селото, Невена Георгиева поздрави присъстващите и в словото си каза, че няма по-добро място от бащината къща.
Пожелания за тюленовчани отправи кметът на Общината, Мариян Жечев. Към жителите и гостите на празника се обърна и Иван Йорданов.
За доброто настроение на присъстващите се погрижиха гост-изпълнителите от фолклорна група „Шарено коланче“ с ръководител Нивелина Василева, танцьорите от клуб „Каварна“ водени от Стела Йорданова и детски танцов състав „Бърборино“ при НЧ „Зора 1894“ град Шабла, с ръководител Гергана Дафова.