Уважаеми съграждани,

Броени дни ни делят от Коледа и Нова година – празници, за които с надежда и вяра отваряме сърцата и домовете си. Време, когато си припомняме за споделяното, за даряването без да очакваме нещо в замяна, за прошката, за любовта, за силата на вярата. И време, в което надпреварата на ежедневието отстъпва на моментите на равносметка, на излъчването на топлина към хората и събитията, гледайки ги с добри очи.
Различни ще са тези празници, подложили човечеството на изпитания в условията на необичайна и трудна епидемична обстановка. Изпитания за здравето и духа на всеки един от нас с наложените ограничения и мерки, за да се запази безценното – човешкия живот.
Нека ги посрещнем с куража, че имаме сили и увереност да вървим по житейския път напред въпреки предизвикателствата. Извор на вярата ни да бъде родовата памет – нека се вгледаме в живота и историята на нашите фамилии! Мисля, че така ще задействаме енергията, благодарение на която ще се съхраним.
Рождество Христово е послание за съзиданието на добрите дела, на надеждата. Нека кажем най-топлите думи на близките си хора, да им благодарим за разбирането и сигурността, за търпението и грижите.
Новата 2021 година да влезе в домовете ни с повече оптимизъм, лично и семейно щастие, благоденствие, мир и любов.
Да си пожелаем преди всичко здраве – за нас и близките ни! Топлина и уют в дома, щастливи деца!
Нека да даряваме обич и подкрепа!
Да следваме мечтите си и да ги претворяваме в реалност!
Да побеждаваме с вяра предизвикателствата, а делата ни да бъдат благословени!
Надежда и вдъхновение, мир и разбирателство през всички дни от Новата 2021 година!
Честита Коледа!
Здрава, плодородна, щастлива 2021 година!
МАРИЯН ЖЕЧЕВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ШАБЛА