На 24 май изпратихме официално абитуриентите от випуск 2018 година или XXXIX випуск на шабленското училище.
Зрелостниците и техният класен ръководител Дарина Давидова тръгнаха от Зеления център предвождани от мажоретките към ОДК – Шабла с ръководител Надя Иванова и бяха посрещнати в центъра на града от своите родители и близки, под звуците на Градския духов оркестър.
Пред сградата на Общината ги посрещна заместник-кметът Цветелин Йорданов, след което се отправиха за кратка визита при кмета Мариян Жечев, който ги увери, че в негово лице винаги ще намерят приятеля, от когото имат нужда и че в Шабла всички ще ги чакат и посрещнат като по-отговорни и образовани млади хора.
Най-смелите изпробваха удобството на кметския стол и може би тайно си пожелаха един ден това да стане тяхното работно място.
Навън абитуриентите получиха много поздравления, цветя и още мили думи. От името на родителите те чуха загрижените майчински съвети на Людмила Миркова. В отговор на това, дванадесетокласникът Живко Дафов пожела на своите съученици смело да мечтаят, да бъдат горди и отговорни и да се реализират високо в живота.
Специален музикален поздрав отправи шабленската група „Фара бенд“. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха и децата от детски танцов състав „Бърборино“
След това абитуриентите пуснаха в небето балони и така дадоха знак за усещането за свобода, необятно бъдеще и пориви, които носи младостта и с надеждата, че всички техни мечти ще се реализират.