На 5 август 2024 година Зеленият образователен център в Шабла бе домакин на третата проява от XVI- я Международен фестивал за старинна музика, песен и танц „STRAVAGANZA”.
Тя бе наречена „С мелодиите на Ренесанса“ и в нея се включиха Петя Плукчиева в ролята на изпълнител и трио „Бас данс“ в състав Вяра Грънчарова – виола да гамба, Борис Павлов – класическа китара и Радослав Николов – барокови флейти.
Преди концерта отново в Зеления център бе открита изложба-живопис „Съзерцание“ на Галина Димова – художник от Каварна, вече добре познат на почитателите на изобразителното изкуство от Шабла. Припомняме, че авторката вече е излагала свои творби в НЧ „Зора 1894“ Шабла.
С добри думи към Петя Плукчиева и Галина Димова и двете родом от Каварна се обърна д-р Йорданка Стоева – председател на Общинския съвет.
Картините могат да бъдат разгледани до 29 август.

XVI Международен фестивал за старинна музика, песен и танц STRAVAGANZA-Шабла се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, Министерство на Културата, община Шабла и е под патронажа на Кмета на община Шабла Мариян Жечев.