С химните на България, Италия, Европейския съюз и на Шабла започна тържествената сесия на Общински съвет – Шабла, днес в 14:00 часа.
Сесията откри г-н Живко Спасов – общински съветник, упълномощен от Председателя на Общинския съвет – Шабла, д-р Йорданка Стоева да води тържественото заседание,  който предложи на вниманието на присъстващите дневния ред и  продължи с кратко слово. Кметът, Мариян Жечев приветства гостите с добре дошли и направи кратко представяне на общината.
От страна на гостуващата община, Сан Чезарео приветствия поднесоха председателя на Общинския съвет и зам.-кмета, които по късно получиха от кмета на общината, г-н Мариян Жечев и от Живко Спасов,  почетен знак на града и  плакет, с пожелание за ползотворно сътрудничество и бъдещи успехи между двете общини. От италианска страна, г-н Масимо Маточино – заместник-кмет на общината,  подари картина с извезани гербове на побратимените две общини.
След края на тържествената сесия гостите имаха възможност да посетят местния храм „Св. Харалампий, както и да се запознаят с дейността на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в града. По-късно днес те разгледаха Градския парк, където по програма, изготвена от домакините засадиха две български рози, в знак на положеното през м. ноември 2017 г. сътрудничество между двете общини. В ранният преди обяд гостите имаха възможност да се запознаят с дейността на  „Елпром-ЕМЗ“ ООД гр. Шабла и Зеленият образователен център в града.
Визитата им ще продължи и през утрешния ден, в който те ще посетят и други забележителности на района ни.