Деян Димитров е спортист № 1 на Шабла за 2019 г. Състезателят и треньор по шахмат заслужи отличието за втора поредна година с чудесното си представяне на Националната клубна купа в Приморско, 31 май-6 юни. През сезона Димитров записа редица победи и призови класирания на турнири у нас и в чужбина.

Специални гости на церемонията, която се проведе на 27 декември от 18:00 часа в обновената спортна зала, бяха д-р Йорданка Стоева – председател на Общински съвет Шабла и г-н Мариян Жечев – кмет на община Шабла.

С приза треньор на годината бе отличен Веселин Василев от Спортен клуб по лека атлетика „Нефтяник 2014“. Той също печели наградата за втора поредна година, заради успехите на своите деца и дейността, която развива. Отбор на годината е Спортен клуб по шахмат „Хармония“. Навръх 25-годишнината от създаването си, клубът ни записа най-доброто си класиране в историята – 2 място на Националната клубна купа в Приморско.

Плакети получиха и най-заслужилите деца през годината. От тях можем да отличим Кремена Димитрова (лека атлетика) – носител на 14 медала през годината и Явор Николов (шахмат) – шампион на България по блиц до 14 години.

Състезатели и ветерани от града бяха наградени за цялостен принос в развитието на спорта през годините.