Павел Йорданов, Васил Атанасов и Валентин Неделчев ще бъдат най-здрави и честити през 2018 година.
Слънчевият януарски и почивен ден събра на къмпинг „Добруджа“ в Шабла рекорден брой смелчаци, желаещи да извадят богоявленския кръст, близки и приятели, които да ги подкрепят в този техен избор. Сред желаещите беше Весо Ангелов от Варна и още 15 момчета от Шабла – Павел и Даню Йорданови, Симеон Костов, Петър Петров, Тодор Узунов, Владислав Овчаров, Николай Иванов, Станимир Статев, Антон Андонов, Веселин Атанасов, Иво Димитров, Георги Петров, Калоян Димитров, Кристиян Костов и Ивайло Радилов.
Най-бърз се оказа 18 годишният Павел Йорданов. Той получи икона и парична награда от кмета на община Шабла Мариян Жечев и Областният управител Красимир Кирилов.
Павел посвети победата си на свой приятел, с когото никога няма да могат да се гмурнат за кръста и пожела на всички най-вече здраве.
По рано през деня, отец Павел отслужи Велик водосвет в храм „Св.Харалампий“ –Шабла.
В село Крапец също имаше много желаещи да извадят кръста – 9 и това са: братята Димитър и Антон Марчеви, Петър Христакиев, Стойко Тонков и Васил Атанасов от Крапец, Йовчо Николов, Петър Петров и Симеон Костов от Шабла и Весо Ангелов от Варна.
Във водата най-смел се оказа 30-годишния Васил Атанасов от Селото. Той получи икона и парична награда от Кмета на Общината и Областния управител. Посвети победата си на своя брат и пожела на присъстващите здраве, успехи и щастие.
За пореден път фирма „Кирилови ООД“ осигури почерпката за съселяните си след края на светия ритуал.
По-късно отец Павел Максимов извърши Празничен водосвет и освещаване на знамената в армията, във военното поделение в Шабла.
Областният управител, заедно със своя заместник Красимир Николов бяха гости на Община Шабла за ритуалите на Богоявление в Шабла, Крапец и Военното поделение в града ни. Гост на церемониите бе и народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова.
За шеста поредна година по своя инициатива младите хора в Дуранкулак заедно с Неделчо Цветков се организират на морето на къмпинг „Космос“ и скачат за разпятието. Отец Атанас отслужи водосвет.На събитието присъства зам.кмета на община Шабла Цветелин Йорданов, общински съветници, кмета на селото Веселин Йорданов и много от съселяните на младите хора.
12 смели младежи се хвърлиха в морето да извадят кръста. Най-бърз се оказа Валентин Неделчев на 29 години.
Той получи парична награда и икона от община Шабла.
Пожелаваме на смелчаците да бъдат здрави и все така смели! Нека продължават традициите!