На 20 юли 2018 година, Илинден, община Шабла официално получи ключовете на противопожарен автомобил – дарение от немската организация „Интерхелп“ с председател Улрих Бееман. Както вестник „Изгрев“ вече писа, на 21 март т.г, автомобилът, марка МAN пристигна в Шабла.
Дарението е направено в знака на добрите взаимоотношения с международната организация „Interhelp”. В 15-те години на сътрудничество в Общината са направени много дарения, сред които са автомобил за нуждите на Домашен социален патронаж, линейка, обзавеждане за ЦСРИ, пенсионерските клубове в гр.Шабла и село Горичане, уреди за детската площадка в село Ваклино и др.
На събитието присъстваха кметът на община Шабла г-н Мариян Жечев, председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева, комисар Дарин Димитров – началник на РД ПБЗН-Добрич, гл.инспектор Стоян Георгиев от областния град, началникът на РС ПБЗН-Шабла Стефан Петков, Кристиана Енчева-мл.инспектор в местната противопожарна служба, жители и гости на Общината. Несъмнено огромно вълнение изпитаха учениците към НЧ „Дружба“ село Дуранкулак и малчуганите от ДГ „Дора Габе“ в града ни, които проследиха пристигането на противопожарния автомобил и се качиха да го разгледат отвътре.
Главните „виновници“ Улрих Бееман и пожарникарът от Хамелн, докарал автомобилът бяха посрещнати пред сградата на община Шабла по стар български обичай с хляб и сол, и българска народна песен в изпълнение на Ефрем Блазандонакис. Последваха благодарствени думи от Улрих Бееман, кметът на Общината и представителите на РД и РС ПБЗН, след което Мариян Жечев и Улрих Бееман подписаха и подпечатаха договорът за дарение на противопожарния автомобил.
Голям бе интересът на желаещите да се качат и разгледат отблизо новата придобивка за местната противопожарна служба.
Новият автомобил беше осветен от отец Павел Максимов, а служителите, които ще го ползват благословени за здраве.
Икона на светеца, който почитаме днес – свети Илия получиха Улрих Бееман и  РС ПБЗН.