Юбилейният коледен концерт, посветен на 125 години от основаването на НЧ „Зора 1894“ Шабла бе достоен финал на празниците по този повод в годината, в която и Шабла отбеляза 50-годишнината от обявяването си за град. На 19-ти декември, киносалонът на шабленското читалище (партер и балкон) бе препълнен със зрители. Местата в залата не стигнаха на хората, дошли да се насладят на изпълненията на любимите си местни самодейци, да споделят с тях празничния дух и да станат част от запомнящото се събитие. Организаторите се бяха погрижили декорите и светлинните ефекти да бъдат подобаващи за празника и да подчертаят и вселят коледния дух у зрителите.
Празникът бе открит с няколко изпълнения на Градския духов оркестър с диригент Панко Добрев. После, на сцената излязоха най-малките шабленци – възпитаниците на ДГ „Дора Габе“ в града, които изказаха детските си желания и послания към Дядо Коледа със стихотворения. След това, думата бе дадена на кмета на община Шабла, Мариян Жечев. Кметът каза, че отбелязаните през 2019-та годишнини носят смисъла на живота и дейността на поколения наши предци, въплътили своите мечти в дела, дошли до нас. Той пожела на всички шабленци, за догодина да си начертаем високосни планове и с лични, и с общи задачи. „Да сме още по-грижовни към децата, по-уважителни към възрастните и по-добри помежду си. Нека укрепваме старите приятелства и да създаваме нови. Да намираме и достигаме нови хоризонти за изява!“, пожела още кметът Жечев „Желая във всеки дом Рождественска топлина. Нека посрещнем Новата 2020 година с надежди и радост! На всеки пожелавам здраве и благополучие!“ – завърши кметът на Шабла. Бе прочетен и поздравителен адрес от председателя на Общински съвет Шабла, д-р Йорданка Стоева.
През целия концерт, между изпълненията, водещите изказваха почитта на шабленци към основателите на читалището в Шабла, радетелите на читалищното дело в града през годините и хората, които поддържат и разпалват 125-годишната искра в града до наши дни. А самите изпълнения бяха на: Фолклорна формация „Добруджанчета“, Фолклорна група „Добруджанка“ (и двете с ръководител, Жана Рачева), Фолклорна група „Кария“ при пенсионерски клуб „Надежда“, смесен хор „Патриот“ с ръководител Стойчо Захов, Детски танцов състав „Бърборино“ и Младежки танцов състав „Българка“(и двата с ръководител, Гергана Дафова).