Над два часа продължи коледният концерт, който се проведе на 20 декември в препълнения салон на НЧ „Зора 1894“ Шабла.
Дебют на сцената направи детски духов оркестър, който свири заедно с градския духов оркестър, под диригенството на Панко Добрев. Децата от новосформирания духов оркестър са участници по проект „Равни възможности за нашите деца, чрез партньорство и образование в мултикултурна среда“. Със средства по проекта са закупени нови инструменти и официални облекла.
В празничният концерт участие взеха и най-малките жители на община Шабла, Кристина Йотова и Димитър Славов – възпитаници на ДГ „Дора Габе“ в града ни.
Поздрав към присъстващите в залата отправи кметът на община Шабла, Мариян Жечев. Той пожела здраве и берекет във всеки дом, след което посрещна и дари с пита добри гости, коледари.
Отново приемственост между поколенията видяхме в изпълненията на градския хор и детска вокална група „Веселите нотички“ с ръководител Силвия Вангелова.
Любими участници в концерти са възпитаниците на Надя Иванова от Общински детски комплекс. Децата от клуб „Танцувай с мен“ и мажоретният състав завладяха публиката, внесоха празнично настроение и бяха наградени с бурни аплодисменти за изпълненията си.
С нашенски, добруджански ритми, детски танцов състав „Бърборино“ с ръководител Гергана Дафова, превърна концерта в незабравим празник на българщината.
По хореография и постановка на Мартин Мочков, младежки танцов състав „Българка“ се представи с нов танц. Танцьорите изпълниха и „Момински празник в Шоплука“.
Участници в коледния концерт бяха самодейките от фолклорна група „Добруджанка“ при НЧ „Зора 1894“ Шабла, с ръководител Жана Рачева и корепетитор Галин Ганчев.
Със своите патриотични песни – „Прекрасна си мила родино“ и „Балада за Шабла“, смесен хор „Патриот“ към Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва поздравиха присъстващите в залата.
Празничният концерт завърши с изпълненията на музикантите от шабленската група „Фара бенд“, които чрез песните си „разпиляха“ коледно настроение, което да топли душите ни в тези святи семейни празници.