Около 30 човека взеха участие във всичките дейности, посветени на влажните зони.  Радвахме се, че успяхме да съберем поколения природолюбители и различни  привърженици на Езерец.
От международния ден на влажните зони – 2-ри февруари, до неделя 5-ти, в сградата на Читалището влизаха различни по възраст и интереси жители, деца, фенове, представители на организация „Място Езерец“. Десислава Петрова – библиотекар в детския отдел на читалищната библиотека, занаятчии – Доротея Панчева  от
„Шушулка“, земеделци, рибари и много други.
Докато се твориха  картини от стари платове, разглеждаше се музейната сбирка с рибарски такъми или докато се коментираха презентации или филми, тези дни минаха с посланието да опазваме нашата среда за живеене. И даже да я поставяме на първо място като стратегически елемент  за динамизиране на местната икономика.
Почистена бе и плажната ивица на село Езерец, от която се събраха около 40 чували в рамките на 2 часа!
Морето беше си показало какво му пречи.

Кампанията се осъществява от Народно Читалище „Отец Паисий 1901“ с. Езерец,   в изпълнение на Дейност „Повишаване на осведомеността за опазване и подобряване на природното културно наследство чрез дейности по разпространение на знания за опазване на околната среда в рамките на проект „Съхраняване на традиции, бит и култура чрез опазване, подобряване и развитие на морското културно и природно наследство в с. Езерец, община Шабла“. Проектът се финансира от ЕС по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № МДР-ИП-01-9/10.03.2022 с Управляващия орган на Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 по мярка 2.2.1 „Възстановяване и подобряване на природното наследство, културата и спорта на рибарската територия“ от Стратегия за ВОМР на МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик и е със срок на изпълнение 10.03.2023 г.

Елен Сабатини

/Секретар на НЧ „Отец Паисий 1901“, с. Езерец/