В Зеления образователен център, в община Шабла бяха връчени дипломите на поредния випуск зрелостници и бележниците на учениците от СУ „Асен Златаров“.
Тържеството откри вокална група „Мелъди“ с ръководител Силвия Вангелова. Техните изпълнения бяха поздрав за абитуриентите, съучениците и преподавателите от шабленското училище.
Директорът на училището Петранка Валентинова направи кратка равносметка на изминалата учебна година, като отчете резултатите:
Според документите средният успех на учениците от 5 до 7 клас е 4.45, като най-висок е успехът на петокласниците – много добър 4.59.
Учениците от 7 клас са постигнали добро представяне на националното външно оценяване (НВО) по Български език и литература (БЕЛ) и по математика. При среден успех за страната от Държавните зрелостни изпити по БЕЛ – 4.24, нашите зрелостници са постигнали 4.48.
Поощрени бяха всички възпитаници на училището, които са взели активно участие в извънучебната дейност и са постигнали успехи на национални форуми, на олимпиади и конкурси:
В началото на учебната година Зорница Трифонова от 9 клас участва в областния литературен конкурс „Децата с увреждане сред нас“ и получи поощрителна награда и ваучер за книги. На областния кръг на олимпиадата по история и цивилизация, добре се представиха петокласниците Емил Стоянов, Дарий Цоков, Виктор Валентинов, Христо Анастасов и Васил Стоянов от 11 клас. На олимпиадата по география и икономика успехи са постигнали Емил Стоянов, Христо Анастасов, Виктор Валентинов, Георги Георгиев – всички от 5 клас и отново Васил Стоянов от 11 клас.
В конкурса за есе на тема „Аз съм българче“ по инициатива на БНТ в подкрепа на българските училища в чужбина „Прозорец към света“ участваха Христо Анастасов и Ивайла Иванова от 5 клас и Ивет Красимирова от 9 клас.
Ивет Красимирова и Зорница Трифонова от 9 клас получиха грамоти за участието си в конкурса „Морето в мен“, организиран от радио „Варна“.
Второ място спечели отборът към ОДК, който участва на областното състезание НПО „Млад огнеборец“. Единадесетокласниците, специалност „Сътрудник бизнес услуги“ участваха в Международния панаир на учебните предприятия в град Пловдив и тяхната фирма „Китна шевица“ и спечелиха трето място за най-изрядна документация и най-добър данъкоплатец от Националната агенция по приходите.
След като връчи дипломите и свидетелствата, директорът пожела на абитуриентите успех в кандидатстудентските изпити, успешна реализация в живота, а на останалите ученици весела ваканция и наесен с нови сили към нови по-големи успехи.