На 20 юни (понеделник) в двора на Зелен образователен център Шабла, в тържествена обстановка бяха връчени дипломите на випуск 2022 на Средно училище „Асен Златаров“. Дванадесетокласниците от шабленското училище получиха и свидетелствата си за професионална квалификация в двете професии, в които се обучават (подробности четете в статията на същата страница). 13 зрелостници са успешно дипломирани, като випускът има един пълен отличник за 12-годишния цялостен курс на обучение – Дамян Рацъ и още 5 отличници – Дария Казанлийска, Илиян Иванов, Денислав Йорданов, Кремена Веселинова и Виктория Стоянова.
След кратката си реч в началото и връчването на свидетелствата и дипломите, директорът на учебното заведение пожела „На добър час в живота!“ на учениците, с които училището се раздели в слънчевия юнски ден.
Г-жа Петрова връчи предметни награди на изявилите се деца от среден етап на обучение за техните високи постижения през изминалата учебна година. И като за първи официален ден на лятната ваканция, директорът пожела на своите ученици „Приятни летни дни“, както и да се видят наесен отпочинали и гладни за нови успехи.