Благодарим Ви, мили  приятели, че бяхте с нас, че ни подкрепихте, че заедно говорихме, играхме, забавлявахме се в името на природата, в името на каузата за по-чисто и по-красиво бъдеще за нас и за нашата Планета!

На 22 и 23 юли т.г., ние отново си доказахме, че когато сме заедно можем!
Проведохме интересна дискусия, на която стана ясно, че има проблеми, но има и воля за тяхното решаване!
Проведената беседа с нашите гости – Дарина Иванова от морски клуб „ Приятели на морето“ Варна и Илиан Илиев от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие във Варна предизвика въпроси, чухме Вашите мнения и дадохме някои важни разяснения по въпросите за разделно събиране на отпадъци, свързани със спецификата на региона.
Благодарим на представителите на община Шабла, които взеха дейно участие в дискусиите!

Благодарим и на всички местни жители и гости, които участваха с ентусиазъм в предизвикателството за разделно събиране  в рамките на фестивала – бяха събрани близо 20 чувала пластмасови отпадъци и канчета !!!
Най-важното – доказахме си, че можем!
На импровизирания БитАрт Битак вдъхнахме живот на старите вещи, а талантливи творци представиха своите творения!
За тези два дни, Народно читалище „Отец Паисий 1901“ в  с. Езерец бе и галерия, и сцена на изкуството с изложбата на Пенка Минчева и Красимир Костов – фотоси от с. Езерец!
Всичко това под звуците на Арт музика – акустичен концерт китара в изпълнение на  художника Иван Костолов!

Отново най-дейни, най-знаещи и най-верни на идеята бяха децата!
В интересно приключение, те даваха верни  отговор на въпроси, свързани с рециклирането и опазването на околната среда! Имаше и награди, разбира се!

А с „Кино под звездите“ и филма на нашите приятели от Win2 Wind, които изминават разстоянието от Дуранкулак до Резово с уиндсърф , за да обърнат вниманието на всички нас върху проблема със замърсяването на Черно море, беше закрит нашия фестивал.

Ние, от „Място Езерец“, Народно читалище „Отец Паисий 1901“ с. Езерец и Сдружение „Доброгеа“ Ви благодарим! Вярваме, че с постоянство и с любов ще съумеем да дадем пример за общност, която мисли, действа и живее в хармония с природата и нейните богатства!

Всичко това бе като част от инициативите ни за подобряване на градската и околната среда в рамките на „Място България“ и дългогодишното ни партньорство с „BG Бъди активен“, с подкрепата на фондация „Кока Кола“.