За пета година шабленското село Езерец бе домакин на феста „Джаз до морето“ или по-известен с името си „Джезерец“.
„Трио Михаил Йосифов“, в чийто състав са тромпетистът Михаил Йосифов, пианистът Васил Спасов и контрабасистът Димитър Карамфилов ни представиха свои авторски творби, както и аранжименти на джаз стандарти, където показаха невероятният си талант и техника на изпълнение. И тримата са познати на наши и международни сцени. Вера Шандел ни очарова с френски шансони и суинг варианти, които изпълни с триото. На сцената се качиха и Пламена Костова – вокали и Павлета Проданова – пиано, която е и основна движеща сила на фестивала. Те изпълниха свои авторски парчета, с които впечатлиха публиката. Финалните изпълнения бяха на румънското дуо „Sorin Zlat“ в състав Сорин Злат – пиано, и Каталин Милнеа – саксофон. Пианистът Злат е също композитор и аранжор. Лауреат е на престижни конкурси по света, сред които Jazz competition във Франция и Флорида. Обявен е за „Музикант на годината“ в Румъния. Свирил е на фестивали в Монтрьо, Белгия, Любляна. Неговият колега Каталин Милеа е саксофонист, композитор, преподавател в Музикалната академия в Букурещ.
Сред присъстващите на фестивала бе кметът на Община Шабла г-н Мариян Жечев, оценил потенциала му и подкрепящ идеята джазът да събира многобройна аудитория в неповторима атмосфера, да разкрива прелестите на района пред нови публики, да създава трайна връзка с региона.
Традиционно, програмата на „Джаз до морето“ включва образователно събитие за децата, наречено „Приказки за джаза“, което се проведе в Зеления център в Шабла. Там се състоя работилница за деца, водена от Пламен Петров, където участниците се запознаха по-отблизо с джаза и инструмента цугтромбон. Сред незабравимите моменти са и изпълненията на децата от школите по пиано, с ръководители Силвия Вангелова и Теофания Христова.