Около 20 минути по късно от астрономически предвиденото, първото юлско слънце проби облаците и изгря за стотиците събрали се да го посрещнат на плажа пред бар „Боси“ на къмпинг „Добруджа“ край Шабла за пета поредна година.

В началото на вечерта DJ Радо и DJ Тони подгряха хората на морския бряг с класически български и световни рок-хитове. Малко след полунощ, на сцената излязоха момчетата от каварненската поп рок група „Do Sho Band“, които освен кавъри на известни песни, изпълниха и авторските си: „Белези“ и „Даже да не стигнем“. Към 3:30 ч. започнаха изпълненията на шабленската група „Фара Бенд“ – песни от репертоара на Тина Търнър, Джони Кеш, „Doors“, „Creedence Clearwater revival“, „The Beatles“, Подуене Блус Бенд, Милена Славова и др.

Култовата за празника песен на „Uriah Heep“ –  July Morning, изпълнена от „Фара Бенд“ заедно с първите слънчеви лъчи, беляза за всеки на плажа едно ново начало.  А  характерният единствено за България празник, отново потвърди, че  свободата на духа не подлежи на карантина.