В навечерието на 180 годишнина от рождението на Васил Левски, в Шабла тържествено бе открит бюст-паметник на Апостола на свободата.
Сред официалните гости на събитието бяха Красимир Николов – заместник-областен управител на област Добрич, Николай Дойнов – член на Съвета за интелигентен растеж в Министерския съвет и Председател на съюза на читалищата, кметове на община Шабла и председатели на Общински съвет през различните периоди на управление. Присъстваха още – общински съветници, кметове и кметски наместници от общината, земеделски кооперации, образователни институции, представители на обществени организации, политически партии, жители и гости на община Шабла.
С изпълнение на Химна на Република България, на Европейския съюз и Химна на Шабла започна официалната церемония по откриване на 180 -та годишнина от рождението на Апостола.
Г-н Николай Дойнов прочете поздравителен адрес от името на президента на Р. България, г-н Румен Радев. Шабленският поет и учител по български език, Стефан Жечев рецитира одата „Левски“ на Иван Вазов.
Почетният караул, облечен в опълченски и четнически униформи,  се изпълни от представители на Сдружение “Клуб Мироносец Дръзки“ град Варна и Национално дружество „Традиция – Регионален клон“ град Добрич.
Приветствия отправиха кметът на община Шабла, Мариян Жечев и председателят на Общинския съвет, д-р Йорданка Стоева, които заедно по-късно откриха паметника. Отец Павел отслужи освещаване му. Два изстрела с пищов известиха родолюбивото дело.
Венци и цветя пред паметника на Апостола поднесоха общински и държавни институции, политически партии, културни и обществени организации, училища, детска градина, жители и гости на община Шабла