Под надслов „В началото бе словото“ премина празникът в ОУ „Св.Кл.Охридски“ с. Дуранкулак, посветен на светлата дата 24 май.
По традиция в началото на тържеството бе издигнато училищното знаме, след което прозвуча химна на училището.
Към учениците, своите колеги, родителите и гостите се обърна директорът на училището Маргарита Тодорова. Поздравления към присъстващите отправиха д-р Йорданка Стоева – председател на Общинския съвет и Мариян Жечев – кмет на община Шабла.
Сценарият – тематичен и богат включваше стихове, драматизации на приказка и изпяване на песен от всеки клас в начален етап, от прогимназиалния – драматизиране на „Радини вълнения“ по Ивана Вазов, весели случки от училищния живот.
Впечатлихме се от мажоретния и от народния танц – като изява на групата за танци по национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, модул „Изкуства“.
В края на тържеството директорът на училището връчи подарък на Радина Стефанова от VII клас, като на ученик, изявил се в извънкласната дейност по време на цялото си образование в с. Дуранкулак. Директорът Тодорова връчи на три семейства благодарствени адреси.