В навечерието на Лазаровден и Цветница – празници, изпълнени със символика и обичаи, в НЧ ”Зора 1894”, гр. Шабла се състоя Пролетен концерт.
От сцената бяха изпълнени само български фолклорни ритми и песни, и с гордост можем да наречем този концерт „От български по-български”.
Началото поставиха момичетата и момчетата от Младежки танцов състав (МТС) „Бърборино” при читалището с ръководител Гергана Дафова. „Добруджански ритми” и „Добруджански танц” те представиха за присъстващите в залата.
Участници в концерта бяха музикантите от Градския духов оркестър, с диригент Пламен Петров. Гордост за нашия град, този състав се е запазил и години наред е устоявал на предизвикателствата на времето.
Специални гости на нашия празник бяха малките самодейци от Детски народен хор „Шарено коланче” при НЧ „Съгласие”, гр. Каварна, водени от Нивелина Василева. Те поднесоха своя букет от пролетни народни песни, познати и обичани от всички поколения българи.
Какво са научили през последните месеци в репетиционната зала имаха възможността да покажат и децата от подготвителната група към МТС „Бърборино”. Изпълнили сцената те представиха своя „Джиновски танц”.
Водещият на концерт Георги Стефанов имаше честта да съобщи, че на танцьорите от младежкия състав им предстои международно участие: през месец юни те ще участват на фестивал в гр. Одрин (Турция).
Успех, момичета и момчета!
С пожелания за здраве, щастие и светли Великденски празници завърши пролетния концерт в читалището.