Зрителите видяха седем часа качествен баскетбол и атракции в Спортната зала

В знакова за шабленския баскетбол се превърна съботата на 18-и януари. Последният Атанасовден се превърна в празник не само на имениците, а и на спорта в града. От обяд до към 19 часа на деня, в Спортен комплекс „Шабла“ се изиграха четирите срещи от поредния кръг на първенството на Българската баскетболна лига за непрофесионалисти (ББЛ), зона „Изток“. В най-важната от тях за местните фенове, домакините от БК „Шабла“ се наложиха над състава на „Икономически университет“ (ИУ) Варна с 81:72. Воденият от именития баскетболен треньор Петко Делев (двукратен национален шампион на България като треньор с мъжкия отбор на „Черно Море“ Варна и носител на две купи на България – с „Черно море“ – 1998 и 1999 г., и  една купа на страната с ЦСКА – 2005 г.) отбор, водеше в първата четвърт, но шабленският клуб постепенно наложи волата си и накрая се поздрави с победата. С изявите си, от БК „Шабла“ можем да отличим Симеон Савов и Мирослав Богданов. В останалите срещи от кръга, изигран в Шабла: „Медицински университет“ (МУ) Варна надигра „Култ“ (Вн) с 87:59; юношите на „Черно Море“ (Вн) разгромиха „Ънстопабъл“ (Добрич) със 101:35, а в дербито между „Шоутайм“ (Вн) и „Светкавица“ (Търговище), водачите във временното класиране от „Шоутайм“ преодоляха измъчвания от кадрови проблеми състав на „Светкавица“ със 76:58. След кръга, БК „Шабла“ дели четвъртото място във временното класиране със студентите от „ИУ“ Варна и „МУ“ Варна, като и трите отбора са с по 16 точки, но двата варненски тима са с по 10 изиграни срещи, докато  БК „Шабла“ – с 9.

Непосредствено преди мача на БК „Шабла“, се проведе мач по стрийтбаскет (3х3) между ученици от СУ „Асен Златаров“ Шабла и връстниците им от ОУ „Стефан Караджа“ Каварна. Шабленските юноши спечелиха с категоричното 15:6.

В паузите между мачовете и на полувремената, организаторите от Българското баскетболно общество (ББО), бяха подготвили игри с публиката, като капитанът и организатор на БК „Шабла“, Йордан Павлов, в качеството си на член на УС на ББО раздаде награди на победителите – баскетболни топки и фанелки на ББЛ.

В състезанието по стрелба от фауллинията, при възрастните спечели Момчил Златков, а при децата – Даниел Дагитов. В стрелбата от зоната за 3 точки, от децата най-точен бе Мартин Пейчев, а при възрастните – Милко Стойков от Добрич. Стойков, който бе и съдия на пулта, впечатли с 4 коша от 5 опита от „тройката“.

Бе организирана и тобмола сред зрителите, като 32 инчов LED телевизор бе щастлив да спечели Златко Марков.