На 22 юни, Тюленово привлече внимание с фламенко фестивал и ритми от Андалусия. На площад „Морски“ в селото бе отбелязано успешното сътрудничество между България и кралство Испания. Събитието бе част от проект на Община Шабла и Be Great Services, най-големия испански туроператор на българския пазар, който се осъществява по програмата за популяризиране на дестинация България от Министерството на туризма и Черноморските общини, въведена от бившия министър на туризма Зарица Динкова, която бе и почетен гост на събитието.
Кметът на общината, Мариян Жечев, приветства присъстващите, разказа за инициативата и пожела приятни мигове на всички на морския бряг на Тюленово. Мартина Кронлунд, собственик и управител на Be Great Services, подчерта потенциала на българския туризъм и нарастващия интерес на испанците към България.
Площадът в Тюленово се превърна в сцена на модното ревю на дизайнерката Агата Руис де ла Прада, а модели на Alia Models дефилираха под звуците на испанска музика. Ученици от Четвърта езикова гимназия във Варна изпълниха фламенко танци и традиционни испански песни. Гостите на събитието успяха да опитат най-добрия хамон за 2024 г., представен от световния представител на иберийския деликатес – Флоренсио Санчидриан.
Събитието завърши с музика и традиционна испанска паеля, приготвена от шеф готвач Симо Саез, известен със своя опит в ресторант с Мишлен звезда.
Фламенко фестивалът и „Spanish Night“ поставиха основите на ново партньорство между Испания и Шабла, съчетавайки местното гостоприемство с испанската култура и кулинария.