• 20.03.2024
  • 14:00

П О К А Н А

№ 12

Председателят на Общински съвет – Шабла на основание чл.23, ал.4, т.1 и чл.25, т.1 от ЗМСМА

С В И К В А

Общинските съветници на редовно заседание на Общински съвет – Шабла на 20.03.2024 г. от 14.00 часа в залата на Общински съвет при

ПРОЕКТ ЗА ДНЕВЕН РЕД:

Комисия по бюджет, финанси и данъчна политика
1. Докладна записка относно приемане на вътрешно компенсирани промени по разходната част на бюджета на Община Шабла за 2024 година.
2. Докладна записка относно утвърждаване на основна месечна заплата на кмет на община Шабла и кметове на кметства.

Комисия по управление на общинската собственост, икономическа и инвестиционна политика и земеделие
3. Докладна записка относно продажба на имот-частна общинска собственост в гр. Шабла.
4. Докладна записка относно отдаване под наем на пасища, мери и ливади от общинския поземлен фонд за стопанската 2024/2025 г., приемане на списък на пасищата, мерите и ливадите от общинския поземлен фонд за общо и индивидуално ползване.
5. Докладна записка относно сключване на предварителен договор за замяна на основание чл.15, ал.3 и ал.5 от Закона за устройство на територията.
6. Докладна записка относно прекратяване на съсобственост, чрез продажба частта на общината в с. Граничар.
7. Докладна записка относно прекратяване на съсобственост, чрез продажба частта на общината в гр. Шабла.
8. Докладна записка относно Предварително съгласие за учредяване право на прокарване през поземлен имот публична общинска собственост – пасище.
9. Докладна записка относно предоставяне и актуализиране на ползването на общинските мери, пасища и ливади.
Комисията по устройство на територията, благоустрояване, законност, обществен ред , екология и туризъм
10. Докладна записка относно отчет на Планa за действие за приобщаване на българските граждани от ромски произход и други граждани в уязвимо социално положение живеещи в сходна на ромите ситуация на община Шабла за 2023 г. в
изпълнение на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите (2021-2030 г.).
11. Докладна записка относно провеждане на процедура за възлагане на обществен превоз на пътници по утвърдени маршрутни разписания от квотата на Община Шабла, обособени в отделни позиции по автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортна схема в съответствие със Закона за обществените поръчки.
12. Докладна записка относно определяне на представител от община Шабла за участие в предстоящото редовно присъствено заседание на Общо събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация в обособената територия, обслужвана от „В и К Добрич“ АД, гр. Добрич.
13. Докладна записка относно разрешение за изменение на подробен устройствен план (ПУП) – план за промяна на улична регулация (ПУР) и ПУП- план за регулация (ПР) в обхват ПИ 83017.503.1146, в квартал 47 по плана на гр. Шабла община Шабла.

Комисия по здравеопазване, култура, спорт, социална политика и вероизповедания
14. Докладна записка относно учредяване на ежегодна награда “ Ш А Б Л А “ за будител на годината по повод 1 – ви ноември – Ден на народните будители.
15. Други

Д-р ЙОРДАНКА СТОЕВА
Председател на Общински съвет-Шабла